¿Quina es la millor edat per consultar al ortodoncista?

¿Quina és la millor edat per consultar l’ortodontista?

Tot i que podem millorar el teu somriure a qualsevol edat, el millor moment per consultar és al voltant dels 6-7 anys, quan al teu fill li han sortit els primers queixals definitius. Aquests primers queixals  són importants perquè determinen l’oclusió i una estabilitat oclusal futura.

No obstant, hi ha signes transversals com la mossegada creuada posterior o anterior que alarmen que és millor fer la visita el més aviat posible ja que freqüentment són problemes funcionals i corregibles fàcilment evitant grans problemes esquelètics futurs.

Si el teu fill presenta una oclusió com aquesta o similar , sería un moment ideal per fer una visita al ortodoncista encara que tengui 4 anys.

IMG_7132

 

En aquest cas l’ortodoncista diagnosticarà i el tractarà o el vigilarà periòdicament durant el creixement i el recanvi de les dents de llet. D’aquesta manera, s’obtindran millors resultats amb la major estabilitat possible a llarg termini.

Estem parlant d’ortodòncia en dues fases que consta d’una fase d’ortopèdia i una fase d’aparatologia fixe que se sol començar als 12-13 anys, quan totes les dents definitives ja han erupcionat.

 

Els nostres nins son els que ens donen el somriure de cada dia.