Carilles estètiques

Si no estàs a gust amb la forma de les teves dents, aquest tractament és perfecte per al teu cas. Les carilles són una tècnica d’odontologia mínimament invasiva i s’usen per corregir defectes de mida, forma, coloració, desgast i deformació de l’esmalt. Després d’un detallat examen estètic-facial i un diàleg per conèixer les característiques i necessitats del teu cas, la Dra. Apolonia Riera t’informarà de si aquest tractament és el més adequat per a tu. També estudiarà la millor manera de fer-ho, intentant minimitzar el tallat previ de les dents.

Hi ha dos tipus de carilles: les de porcellana o ceràmica i les de composite.

Les carilles de porcellana són fines làmines fetes a mesura que es cimenten a les dents per donar-los la grandària, la forma i el color desitjats. Per a la seva col·locació, sol ser necessari un petit tallat l’esmalt d’entre 0,5 i 0,8 mm. Posteriorment es col·loquen unes caretes provisionals i en unes dues setmanes es cimenten les facetes definitives. La gamma de colors d’aquest tipus de ceràmica és molt àmplia, el que permet obtenir somriures absolutament naturals. Les carilles de composite consisteixen en una pasta de resina composta (composite) que s’adhereix directament sobre la dent i es va modelant fins aconseguir la forma i el color desitjats. L’únic inconvenient d’aquesta classe de caretes és que els composites, amb el temps, tendeixen a canviar de color, el que obliga a retocar periòdicament. No obstant això, el seu bon aspecte dependrà dels hàbits i de les característiques de cada pacient. D’altra banda, són molts els avantatges que presenten les facetes de compòsit:

– En molts casos pot no ser necessari anestesiar.

– Es poden realitzar sense tallar les dents, pel que no és agressiu per a aquests.

– Es poden corregir defectes o fer modificacions en qualsevol moment, sense necessitat de repetir íntegrament el treball. Amb algun retoc ocasional, poden durar molts anys.

– És un procediment reversible. Si no es van tallar les dents es pot eliminar el material i tornar a la situació prèvia al tractament.

– Són la millor elecció per a la gent jove. Per la seva baixa agressivitat i alt grau de reversibilitat, conserven al màxim l’estructura dentària sana i deixen les portes obertes a qualsevol alternativa futura.

– Es pot acabar la feina en una sola sessió